Home SkönhetSkägg och rakning för män

Skägg och rakning för män

När killar kommer upp i en viss ålder kommer skägget på köpet. Viktigt vid rakning är att tänka på att du på mildaste sätt hanterar rakningen för bästa möjliga resultat. Vid för snabb, och rafsig rakning kan huden reagera och små sår kan till exempel lätt uppkomma.

Undvik sår och skråmor i huden vid rakning

För att undvika känslighet i huden vid rakning, kan du ta till enkla husmorsknep. Börja med att fukta en handduk med varmt vatten. Viktigt här är att vattnet inte bränns, men ändå är tillräckligt varmt för att mjuka upp huden och hårstråna. Vrid ur den fuktiga handduken, och placera den över hela ansiktet i ett par minuter.

När du avlägsnat handduken sätter du direkt på raklödder, jämnt fördelat i ett tunt lager som täcker hela området där skägget växer. För att uppnå det absoluta bästa resultatet, använd dig av en ny rakhyvel eller ett nytt rakblad, ett spillt blad försämrar rakningen mer än du anar. Skölj rakbladet i varmt eller ljummet vatten strax innan hudkontakt.

Rätt kräm vid rakning kan vara avgörande

Återfuktning efteråt är avgörande för ett bra resultat. Det finns många olika bra märken som fungerar för olika hudtyper. Klicka dig vidare online för att hitta produkter som passar just dig.