Home ShoppingSmarta shoppingtips

Smarta shoppingtips

Visst har vi alla känt lyckan när lönen kommer in på kontot och man har pengar att ta en dag på stan och shoppa loss. Innan man gör det kan det vara bra med några smarta tips, några tips som får pengarna att räcka längre och garderoben att bli rikare.

Shopping

Kolla hemma

Ett första tips är att ge dig tid att gå igenom garderoben hemma innan du beger dig till klädvaruhusen. Vad har du hemma, finns det några kläder som hamnat i bakkant som du glömt? Eller är det kanske några plagg som legat ett par år som blivit moderna igen. Genom att gå igenom din garderob får du både en uppfräschning på vad du har samt får en inblick i vilka plagg du kan behöva.

Handlingslista

När du väl har kollat igenom dina kläder, sätt dig ner och skiv ner en prioriteringslista på vad du behöver. Är det en ny kofta för hösten eller kanske en sommarkjol att ha på nästa helgs fest. Rannsaka dig själv och skriv bara ner vad du verkligen behöver. På slutet kan du fylla på med plagg du trånat efter, men som egentligen inte är så nödvändiga.

Styla dig för shoppingen

När du väl beger dig ut på stan gäller det att vara förberedd. Klä dig rätt för att kunna prova en massa kläder. Ta på dig plagg som är enkla att dra av. Välj gärna ett par skor som kommer att passa de plagg du tänkt prova. Är det mer festplagg som ska inhandlas kanske pumpsen är ett perfekt val medans dina klassiska Converse passar bättre om det är mer vardagskläder som ska inhandlas.

Ta med dig smakråd

Ett tips är att också ta med dig smakråd till shoppingen. Ta med dig bästa vännen som har samma smak som dig eller mamma om hon brukar vara bra på att se vilka kläder du passar i. Det är alltid bra att ha med sig en opartisk person som är ärlig i hur du bär upp kläderna.

Välj rätt storlek

Det många gör fel när de shoppar kläder är att de tror sig komma i för små storlekar. Detta medför därför att alla kläder blir tajta och inte sitter som de ska. Det är också lätt att tappa motivationen. Se därför till att ta med dig rätt storlek till provhytten och se hur plagget sitter på, inte vilken storlek det är på lappen. Ett plagg i en större storlek kan få dig att se mycket slankare ut än ett plagg som smiter åt och sitter för tajt.

Ta dig en lunch

Ett tips när man shoppar är att besöka olika butiker och prova ut olika plagg. När det är gjort kan det vara god idé att sätta sig ner över en bit mat och fundera över de olika plaggen. Det första plagget du provade som kändes så rätt kanske har bleknat när du provat fler plagg efter som suttit bättre. Tänk igenom dina provade plagg och gå tillbaka och köp dem efter lunchen. Det är då lättare att det blir riktiga köp som du kommer att gilla framöver. Du undviker då de impulsköp som oftast hamnar längst bak i garderoben.

Ha kul

Ett sista tips är att ha kul. Shopping och kläder är kul. Se till att du har kul när du provar. Välj några plagg du inte skulle kunna tänka dig och se hur de klär dig. Genom att ta ut svängarna och våga prova udda plagg kan det helt plötsligt dyka upp en ny favorit till garderoben.