Home SkönhetAlla blir vi äldre och vår hud förändras
Alla blir vi äldre och vår hud förändras

Alla blir vi äldre och vår hud förändras

Din hud förändrar sig när du blir äldre. Du får tunna linjer och rynkor och din hud blir torrare. Den tappar också mycket av sin spänst och smidighet, vilket beror på att kroppens egna produktion av elastin och kollagen minskar. Det första stället du brukar märka det på är i området runt dina ögon, de så kallade ”kråksparkarna”.

Du är dock inte ensam om att tycka att det är jobbigt när din hud blir äldre – därför är det bra att veta att det finns en rad saker du kan göra för att släta ut din hud och ge den ny spänst.

Tips på hur du tar hand om din hy

När du blir äldre är det extra viktigt att du tar hand om din hy på bästa sätt. Det första tipset är att vara försiktig med solen. Den gör nämligen att din hy blir rynkigare och att du får pigmentfläckar. Det finns utmärkta solskyddsprodukter du kan använda för att förhindra det.

Det hittar dessutom även dagkrämer med inbyggt solskyddsfaktor och anti age-egenskaper som är perfekta att använda året runt. För dig som vill ge din åldrande hy en extra boost finns även olika typer av serum och ögonkrämer. Få hjälp med dina rynkor genom att beställa hudvårdsprodukter speciellt anpassade efter din hy.