Home AccessoarerVårens smycketrender

Vårens smycketrender

Smycken är en tidlös accessoar och till våren är det bland annat de ädla metallerna som vi kommer att få se mer av. Det som är på mest uppsving i dagsläget är det gula guldet i form av stora kedjor, lillfingerringar och örhängen. Något som blir allt mer populärt är roséguldet och den trenden spås hålla ett bra tag framöver.

Klassiska smycken

Det verkar också som att de klassiska smyckena är på väg tillbaka och för dig som inte vill ha för mycket färg är det ett perfekt val. Många trendiga smycken finns på nätet, bland annat på milasilver.se. Designen hos Mila Silver är många gånger blygsam och elegant, något som särskilt passar den som kanske inte lockas av de stora guldkedjorna.Det fantastiska pärlhalsbandet har kommit tillbaka från 60-talet under de senaste åren och är ett måste i varje smyckeskrin. Halsbandet går att kombinera med många olika klädstilar och passar till alla tillställningar du kan tänka dig. Det som får pärlorna att stå ut är det du bär till dem.Ett annat klassisk smycke är den simpla guldkedjan. Den fungerar som ett vardagssmycke som du kan bära dygnet runt. Den kan sedan kombineras med andra halsband och smycken för att skapa en mer uppklädd still. Till vardags ser man alltid lite mer uppklädd ut om man har ett eller flera smycken.

Inspiration från naturen

Vill man ha smycken med stenar är årets färg radiant orchid och det är den trendigaste färgen på marknaden. Något som man ser mycket av nu är att naturen är en inspiration, bland annat i form av blommor och insekter. Smycken som är dekorerade med glittrande bin, fjärilar, skalbaggar och spindlar kommer att landa hos varje kvinna de närmaste månaderna. Dessa småkryp kommer att finnas på allt från halsband till ringar. Även när det gäller män kommer dessa insekter att pryda detaljer som manschettknappar.Färgsprakande blomster är en trend som håller och visar sig på olika sätt, färgglada blommor och metallöv är två av trenderna som finns på marknaden. Den aktuella trenden är att välja stora så kallade statement-smycken. För den som inte vill ha stora smycken finns det så klart massvis av mindre smycken att välja på.

Smycken för män

Det verkar som att smycken för män blir en del av vårens trend och utbudet blir större och större. Förr bar männen på sin höjd en slipsnål med matchande manschetter men nu finns det allt från coola armband till snygga halsband. Något som är aktuellt just nu är den militärinspirerade namnbrickan och smycken som symboliserar bärarens personlighet. Ofta så ser man dessa smycken i stål eller titan.