Home ModeKul vid jul – fixa en julmaskerad
Kul vid jul – fixa en julmaskerad

Kul vid jul – fixa en julmaskerad

Festligheterna kring jul och nyår är den bästa tiden på året. Varför inte utnyttja det till max och anordna en maskeradfest under mellandagarna eller dagarna före julafton? Få en chans att träffa kompisarna innan det är dags att spendera flera dagar med släkten. Eller anordna festen för att föra er samman efter alla släktingar har åkt hem. 

Maskeradkläder

För dem som inte går på många maskerader är det oftast lättare att hitta bra maskeradkläder om värden/värdinnan redan har bestämt vilket tema som alla ska följa. I mer extrema fall kan du till och med dela ut karaktärer till alla inbjudna. Runt jul är jultemat det bästa, men lägg gärna till en skruv på temat. Du kan kombinera jul med något helt annat för att utmana dina vänner har komma på fantasirika maskeraddräkter. Här får du några förslag att bygga vidare på:

  • Jul med zombies
  • Om utomjordingar firade jul
  • En amerikansk jul
  • En svartvit jul

Nytänk kring julbordet

En fest ska så klart servera något till sina gäster men vid det här laget börjat många tröttna på det klassiska julbordet, speciellt om du håller festen efter julafton istället för före. Ta de olika julsmakerna och dekonstruera dem. Skapa något nytt och ha lite roligt med maten. Att dekonstruera mat är något som stora kockar brukar göra när inspirationen eller nyskapandet tryter. Genom att ta en klassisk rätt och bryta ned den i mindre beståndsdelar, kan du bygga ihop smakerna på nytt. En klassisk rätt på julbordet är ägghalvor med majonnäs och rom (eller räkor). Du har alltså ägg, majonnäs och rom att arbeta med. Då kan du göra majonnäs i geléform med frusen rom i mitten och placera kuben på ett stekt ägg. Fånga julens smaker utan att tråka ut dina vänner med ännu ett julbord.