Home FöretagandeUppdatera din fysiska butik online

Uppdatera din fysiska butik online

snygg butiksinteriörÄven fast internethandeln går hejdlöst framåt så betyder inte det att fysiska butiker är på väg att dö ut, men kanske är de på väg att förändras.

I denna artikeln från fastighetstidningen.se diskuterar de bland annat hur detaljhandeln kan få behöva dra ner på butiksyta och att allt fler butiker kommer behöva integrera e-handel som ett komplement till sin fysiska butik, även om det bara blir ett marknadsföringsfönster.

Om man nu driver eller planerar att starta en butik, vad finns det då man kan dra nytta av på nätet. Vilka tjänster och butiker bör man känna till?

Kassaapparater

Driver du en fysisk butik så är en kassaapparat ett måste, både rent praktiskt och enligt lag. Du måste välja en som följer skatteverkets regler, har alla funktioner som du behöver för att driva din butik, vara tillräckligt enkel att använda och ha ett tillräckligt bra serviceavtal så att du inte står där med byxorna nere dagen någonting går fel med maskinen.

 Planera butiken

Har du noga granskat kundflödet i din butik? Vet du vilken typ av planlösning du använder, är det varuhusplanering eller ett labyrintsystem? På internet finns det fullt med information och det kan vara just vad man behöver när man skapar sin nya butik. Besök även olika möbelförsäljares hemsidor för att få en hint om vad som finns på marknaden just nu. Det finns många företag i möbelkategorin, allt från Kinnarps som enbart sysslar med möbler till företag till IKEA som jag inte tror jag behöver gå in närmare på.