Home SkönhetSkäggvårdsprodukter för män

Skäggvårdsprodukter för män

Utbudet av skönhetsprodukter på nätet har växt, inte bara för kvinnor utan även för män. Det är mycket tack vare att det blivit trendigt även för killar att ta hand om sig själva och vårda sitt utseende. En stor trend är grooming – det vill säga att skulptera ansiktshåret.

Skägg

Allt fler av männen väljer att ha skägg och mustasch. För att det ska se bra ut är det viktigt att lägga ned tid på att trimma skägget eller mustaschen. Tidningen Café  ger några handfasta tips hur man håller skägg och mustasch i snyggt skick – och vilka produkter som behövs.

För att vårda skägget är rådet att använda vax och olja. Det ger en fin glans och en snygg avgränsning. Vill man toppa detta kan man köpa en mustaschvax ifall mustaschen behöver det. Välgroomad är trenden vilket innebär välrakade linjer och inga kala fläckar. Med andra ord: skippa skogshuggarstuket på skägget.

Man ska alltid påbörja sin rakning direkt efter duschen. Huden är som renast då och skägget är mjukt. Se till att köpa en basuppsättning med verktyg för trimningen. Skäggkam, skäggsax, och skäggolja om man har ett längre skägg. Hos Sliqhaq kan man hitta de redskap man behöver för att sköta sitt skägg.

När man rakar sitt skägg ska man göra det medhårs den första rundan annars riskerar man att få rakfinnar. Det är ganska lätt ner till käkbenet men ner över halsen kan det bli knepigare. Där växer håret lite hur som helst.

Skäggstil

När man väljer skäggstil bör man tänka på vilken ansiktsform man har. En goatee förlänger exempelvis formen på ansiktet och passar bra för den som har ett lite runt eller fyrkantigt ansikte. När det gäller trenden för stora och långa skägg sedan ska man ha markerade skägglinjer med twistade mustascher. Mustasch blir allt vanligare men det varierar hur bra man passar i den. De flesta väljer att kombinera den med skägg.