Home ModeShoppa bikini

Shoppa bikini

Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini var en poplåt som kom på sextiotalet efter bikinins inträde i badvärlden.

Kvinna i bikini

Med svensk text sjöngs den av den nyutsprungna stjärnan Lill-Babs. Har man lite större byst är dock inte en teenie weenie bikini något man är ute efter. Då behövs mer stöd.

Handla stort på internet

Den som har en stor byst kan få svårt att hitta badkläder som passar. Gäller det en snygg bikini som dessutom sitter bekvämt kan det bli riktigt krångligt. Det gäller att hitta butiker som saluför stora kupstorlekar och här är internet verkligen räddaren i nöden. I de vanliga butikerna är det svårt att hitta de stora storlekarna, men många nätbutiker har valt att specialisera sig på att hjälpa kvinnor med stor byst.

Ett exempel är Sloggi Swim, Pepita Black W vars topp är sydd i sektioner med bygel och dubbelt tyg i kupan som ger extra passform och stöd. Dessutom har den givetvis justerbara axelband. Bikinin är också snygg – den har en klarblå sträng som skiljer det snygga band som pryder kupornas överdel från det i övrigt svarta plagget. Ska du bära bikinin mycket i sommar är det en god idé att köpa två. Upprepad användning sliter nämligen på vilken BH som helst, särskilt när man är storbystad, och bikiniöverdelen är inget undantag.

Hitta rätt storlek

Mäta dig med en bh som sitter bra. Måtta under bysten med ett måttband och mitt på bysten, över det vidaste området. Notera dessa båda mått och utläs från var och en av de butiker du besöker, deras egna storlekstabell och se vart du hamnar hos just dom. Skulle det vara så att den bikini du beställt, inte passar, brukar det inte vara något problem att skicka tillbaka den och eventuellt byta. Skulle du uppleva att det är för svårt att utläsa storleken från deras sajt, så har de allra flesta butiker också en bra kundtjänst som du kan ringa till för att få hjälp. Det är heller inte dumt att se om det finns ett omdöme på för plagget på sajten eller på internet. Då kan du bilda dig en tydligare uppfattning om plaggets passform och storlek, utifrån andra köpares omdömen.

Vågat i vågorna

Beträffande årets trender inom badmodet kommer inspirationerna från Brasilien och Afrika. Designen har breda svängningar denna sommar, samtidigt blir den lekfull och kreativ. Man kan också slå fast att den är ganska mer vågad jämfört med i fjol. Klara färger och starka mönster är det som gäller.