Home TipsLyxiga pennor och papper

Lyxiga pennor och papper

Anteckningsböcker och pennor är ett område där man kan få mycket lyx för lite pengar. Huvudsakligen för att det är så billigt i första början så ett pris tio gånger dyrare än ett vanligt kollegieblock är fortfarande helt åtkomligt för de flesta av oss.

Anteckningsbok

Största vardagslyxen i denna kategorin är självfallet moleskin. Dessa anteckningsböcker är inte gjorde av riktig mullvadsskin som det kanske kan låta men är likväl ansedd av många att vara världens bästa anteckningsbok. Den slits snyggt och skriker kvalitet helt igenom. Priset reflekterar även detta, en enkel 80 sidig bok kan utan problem kosta nästan 150 kr. Vill du ge bort någon av de större och finare varianterna kan det bli betydligt dyrare. Trots prislappen är Moleskin böcker något som väldigt många är beredda att betala för.

Pennor

skriver med pennaPennor är verkligen något som finns i alla olika prisklasser. Det finns många i liknande prisklasser som moleskin, som är finare men fortfarande ett rimligt köp för de allra flesta. Cross är ett exempel på ett sådant märke. Tillverkade med hög kvalitet och elegans med en klar hantverkskänsla. De har pennor som kostar allt från ett par hundra till strax över tusenlappen. Kalenderkungen har ett stort utbud av deras pennor.

Deras dyraste exempel är Classic century sterling silver. Med en klassisk design i silver och ett pris på 1080 kr är det en perfekt present för den där personen du gillar lite extra mycket.

Denna typ av pennor kan vara ett bra presentalternativ till den som inte brukar bära smycken men du ändå vill ge någonting lyxigare i ädelmetall till.

Sedan finns det extrema exempel som detta. Louis Vuitton lanserade 2012 en egen uppsättning pennor och skrivmaterial. Den finaste pennan i deras uppsättning är gjord av krokodilskin och kostade närmare 16 000 kr.