Home ModeHitta rätt i vintagedjungeln

Hitta rätt i vintagedjungeln

Att köpa retrokläder i stora varuhus är praktiskt och enkelt men inte alls lika roligt som att jaga efter riktiga vintagekläder. Vintage från 60-talet och 80-talet återkommer ofta hos de stora modehusen både som detaljer och i stora drag. Exempel på detta är när bootcut övergår till utställda ben eller när kortkort helt plötsligt inte är tveksamt längre. Att plocka upp sådana trender genom egna tolkningar kan vara ett roligt pyssel med nål och tråd men du kan också gå hela vägen och bege dig till närmsta second hand!

retroklänning

Att hitta fina vintagekläder kan kräva lite finess och strategi, speciellt om du bor i en storstad. Att handla second hand har blivit omåttligt populärt och det gäller att vara framme med tassarna innan någon annan tar sig an uppdraget att hitta det nyinkomna i butikerna. Fråga dina butiker när de oftast får in nya plagg och vilka rutiner som gäller. Se till att sätta dig på samtalslistan om de har en sådan när du letar efter något speciellt.

Stora auktionshus som Bukowskis brukar ha speciella vintageauktioner där du kan hitta helt fantastiska plagg som har bevarats med värdighet. Deras kommande auktioner publiceras löpande på hemsidan där du också kan lägga bud numera. Ibland kan man hitta plagg här som har fått en tv-roll eller två, vilket kan vara extra roligt.

Att handla vintage innebär att handla plagg med historia. De är ofta unika i sitt slag och av bättre kvalitet än dagens kläder. Förslagsvis handlar du det du tycker är vackert och snyggt istället för att rätta dig i ledet och blir så en trendsättare istället för en trendföljare. Att handla vintage är alltid rätt. Det är miljövänligt, ger dig mer för pengarna och du slipper se ut som tagen ur massproduktionen.