Home PresenterHållbara barnpresenter

Hållbara barnpresenter

Dagens ekonomimedvetna föräldrar väljer mer hållbara prylar och detta gäller även leksaker till barnen. Slit-och-slängmentaliteten är på väg bort, åtminstone bland svenska medelklassfamiljer.

Leksaker man köper nu ska hålla länge och dessutom tillverkas med så liten miljöpåverkan som möjligt. Tanken är att barnen ska kunna ärva leksakerna från sina äldre syskon och kanske till och med kunna ge dem till sina barn en dag. Tillfredsställelsen av en leksak som kan användas flera år blir också en slags fostran i pengars betydelse.

Pussel

Den som söker efter bra leksaker behöver inte leta längre, de finns gott om webbutiker  som har ett stort utbud av roliga och hållbara leksaker, bland annat pussel, bilar, flygplan och båtar. Överhuvudtaget är dessa robusta leksaker i trä mycket snygga och prisvärda. Dessa leksaker har inte bara en längre hållbarhetstid än andra typer, dessutom är de säkra för ditt barn att leka med.

Ett annat alternativ är att tillverka dina egna leksaker. Med rätt material kan de hålla länge. Träleksaker är kanske inte det enklaste att tillverka om man inte har snickarkunskaper men det är desto enklare att sy, sticka eller virka gosedjur som kan bli nog så omtyckta. Använd ett slitstarkt och tåligt tyg eller garn som tål att tvättas flera gånger, då får barnet behålla leksaken länge. Undrar du över vilka leksaker som passar till vilka åldrar finns en behändig guide här.