Home KlockorFem fantastiska armbandsur

Fem fantastiska armbandsur

Rätt klocka kan göra mycket för en utstyrsel, speciellt för män eftersom de generellt har mindre alternativ när det kommer till att klä upp sig. Men vilken ska man välja?

Det är självklart helt upp till dig eftersom en klockas snygghet är helt subjektiv. Nedan listar vi fem klassiska klockor som är något utöver det vanliga.

Omega Speedmaster

Denna klocka har varit på månen! Behöver man säga mer? Originalet kom ut 1957 men det dröjde till 60-talet innan NASA började använda modellen på sina rymdfärder. Klockorna genomgick rigorösa tester som inkluderade extrema temperaturer, högt tryck och vibrationer. Omega Speedmaster är en mycket stilig klocka som dessutom fungerar utmärkt som konversationsstartare.

Rolex Submariner

Denna modell designades först och främst för dykning och lanserades 1954. Klockan är en riktig klassiker och har visat sin enorma kvalitet på flertalet expeditioner till bland annat Antarktis. Var dock beredd att öppna plånboken på vid gavel om du är sugen på en eftersom de har ett högt samlarvärde.

Tag Heuer Monaco

Denna klocka blev enormt populär efter att Steve McQueen bar den i filmen Le Mans. Den har en sofistikerad fyrkantig design och känns genuint maskulin med sitt svarta armband. Den var dessutom en av de första automatiska kronograferna som någonsin producerades.

Hamilton Ventura

Denna amerikanska klocka har blivit något av en design- och innovationsikon, och var en av de första elektriska klockorna att släppas. Trots den något feminina designen så anses den än idag vara en odödlig klassiker.

IWC Portuguese

Denna modell kommer från en av de mest respekterade tillverkarna i världen – IWC Schaffhausen – och är en mycket subtil och stilren klocka. Dess raffinerade stil gör att den uppfattas som både elegant och sportig. Bär den tillsammans med shorts på stranden eller svart smoking på festen – denna klocka passar till allt.