Home KlockorDe snyggaste klockorna

De snyggaste klockorna

Det finns ett stort utbud av klockor i alla prisgrupper på marknaden och det kan vara svårt att välja. En klocka är en viktig del av vår dagliga utstyrsel. Vissa personer vill kunna anpassa klockorna till kläderna och byter kanske klocka flera gånger i veckan medan andra investerar i en klocka som de använder dagligen i flera år. Det kan vara jobbigt att springa runt i affärer och jämföra modeller och priser. Därför kan det vara praktiskt att handla online.

Guldklocka

Vi har tidigare skrivit om Daniel Wellington och märkets popularitet. En stor beundrare av Daniel Wellington-klockor är till exempel Sean Connery, som bar en sådan klocka i filmen ”Goldfinger”.

Om man letar efter något mer eklektiskt än Wellingtons klassiska remmar, kan man till exempel spana in det franska klockmärket Bell & Ross som grundades 1992. Dessa luxuösa tidmätare är gjorda för att tåla betydligt hårdare tag, såsom trycket på 1000 meters djup. BR-modellen har designats för att efterlikna formen hos ett cockpitinstrument i ett flygplan, det är med andra ord ordentliga grejer.

Den som eftersträvar en riktigt tidlös pjäs med ett välkänt namn kan spana in Omegas breda sortiment. Dessa klockor är både funktionella, stilrena och eleganta – en riktig investering som kan löna sig i framtiden. Andrahandsmarknaden är nämligen väldigt gynnsam för klassiska klockor av bra märken. En väldigt gammal klocka som numera är tagen ur produktion men som har tillåtits åldras med behag kan vara mer värd som gammal än den var som ny. Letar du efter något garanterat unikt så är därför vintageklockor ett hett tips. De brukar finnas på bättre auktionshus, på smyckeavdelningen.