Home KlockorDaniel Wellington

Daniel Wellington

Daniel Wellington är ett populärt märke för alla som gillar snygga klockor. Företaget grundades av Filip Tysander med inspiration från en engelsman han träffade på sina resor: Daniel Wellington. Det som Filip framför allt tyckte om hos Daniel Wellington var hans eleganta stil och klass, samtidigt som han fascinerades av de många spännande historier Wellington kunde berätta från sitt händelserika liv.

Läs mer om Filip Tysander och märket Daniel Wellington i denna artikel från Entreprenör24.se.

Filip byggde därefter upp ett företag som erbjöd praktiska accessoarer som även var stilrena och attraktivt designade – ”preppy” – med just Daniel Wellingtons stil och klass som inspiration och förebild. Verklighetens Daniel Wellington älskade att bära sin klocka fäst i ett gammalt slitet så kallat ”nato-band”. Det är just de speciella banden som särskiljer klockor av märket Daniel Wellington från andra modeller och märken. De har sitt ursprung i den brittiska flottan, då dykare använde sig av starka nylonband över sina våtdräkter. Företagets första kollektion hette även precis det: Nato.

Märket Daniel Wellington erbjuder en klocka för varje tillfälle. Märket har ett brett utbud av klockor, vare sig du behöver en för galapremiären eller tennismatchen eller om du bara ska ta det lugnt vid strandklubben efter en hård dag i solen. Klockan är en av de accessoarer som passar mannen. Hos Neckwear hittar du massor med accessoars som kan behövas. allt från just klockor till armband, näsdukar, manschettknappar och annat intressant.

Men Daniel Wellington erbjuder inte bara klockor för herrar utan även för damer. Även här har de flesta klockorna hans klassiska randiga remmar som armband. Dock finns det några modeller med stabila men eleganta läderarmband istället, för dem som föredrar den mer klassiska looken. Företaget Daniel Wellington har nyligen kommit ut med en ny läcker kollektion klockor, denna gång heter kollektionen ”Grace”.