Home ModeMode att skaffa till höst/vinter

Mode att skaffa till höst/vinter

Värmen är på väg bort, in kommer regnet och kylan. Snart anländer snön och med det riktiga minusgrader. Det är dags att packa ihop de tunna sommarplaggen och köpa in de viktigaste sakerna inför höst- och vintermodet. 

Utsvängda byxor

Nu ändras äntligen byxmodet lite. Vi har äntligen chansen att bära något annat än stuprörsjeans och leggings. Nu dyker de utsvängda byxorna från 70-talet upp igen. De är kanske inte fullt lika utsvängda som under hippieperioden, men de är bredare nedtill än en vanlig bootcut och fräschar upp din garderob med en helt ny klädstil.

Det populäraste alternativet just nu är ribbstickade byxor och bruna byxor med sammetslen yta, nästan som mocca. De stickade byxorna påminner oss om 90-talets hipster där funktionsmaterial och polyesterleggings med utsvängda byxor var som störst. Det ser ut som dessa är på väg tillbaka, i en ny utformning men fortfarande lika mjuka och bekväma.

Over Size

Perfekt inför vintern när man vill ta på sig flera lager är att modet ser ut att fortsätta vara over size när det kommer till överdelar. Både tröjor och jackor kan gärna vara formlösa och hänga runt kroppen istället för att smita runt. För oss som planerar att lägga på oss de nästan obligatoriska vinterkilona är det också perfekt att modet passar oss som handen i handsken.

Det behöver inte vara den största modellen på allting, men köp kläder som inte smiter åt runt magen och eller höfterna. För dem som vill dölja en liten plutmage är det perfekt att köpa tröjor som går smiter åt under bysten och sedan böljar utåt.