Home ModeHöst/Vinterns trender

Höst/Vinterns trender

Dämpad elegans är det nya ledordet för vinterns kollektioner. En ren och städad look som gärna är välskräddat är helt rätt. Undvik skarpa och hårda färger och satsa istället på dova nyanser som mylla, kastanj och konjak. Dova toner av brunt och rött är också hett just nu. Satsa på en klassisk look med varma toner och mjuka nyanser.

Trender i stort

Dämpad elegansEn av de starkaste trenden som snappats upp under Stockholms modevecka är återgången till v-ringat. Om du vill få inspiration hur du bäst bär upp plagget bör du spana in bilder på Keith Richards och andra fashionabla gäster från den legendariska nattklubben Studio 54. Gällande mönster är randigt fortfarande ett gångbart alternativ, dock ränder i något bredare modell. Tänk stort och yvigt när det kommer till silhuett, gärna voluminösa ytterplagg och vida byxor. När det kommer till material så har skinnplaggen hittat tillbaka, matcha gärna ett tyngre plagg som skinn med tunt siden eller silke.

Trendiga accessoarer

En utstyrsel är aldrig helt komplett utan matchande accessoarer. Omsorgsfullt valda accessoarer är dessutom ofta en avgörande faktor för om din outfit blir lyckad eller inte. En enkel tumregel att följa för att matcha rätt accessoarer med rätt klädsel är att addera mer accessoarer ju enklare plagg du bär och tona ner utsmyckningen till mer detaljerade plagg. I vinter är skimrande accessoarer i metallicversionerna brons och guld en given succé. Hos till exempel Dinklocka hittar du i år ett stort antal glänsande armbandsur till väldigt bra priser. Att få tips på vägen och inspireras av rådande trender är aldrig fel men glöm inte heller bort att försöka anpassa lämpliga accessoarer efter din egen personlighet – för bästa möjliga resultat.