Home ModeFixa julkläderna

Fixa julkläderna

De flesta har en väldigt tydlig bild av vad de vill ha för kläder på olika högtider som nyårsafton och midsommar, men när det kommer till julen är det inte lika självklart. Det kan tyckas självklart att det ska finnas ett julmode, men vad passar egentligen att ha på sig under julen?

När man pratar julkläder är det många som föreställer sig en röd eller grön stickad tröja, eller kanske en rutig flanellskjorta, men under de senaste åren har den tydligaste trenden varit att klä sig stilrent i olika nyanser av vitt. En enkel gräddvit klänning eller en vit stickad cardigan är ett snyggt och trendigt val och med lite tur kan du hitta kanonbra priser på kläderna som passar perfekt till julklappsöppnandet.

Vill man gå åt det mer klassiska hållet så är det såklart fortfarande aldrig fel med en mönstrad stickad tröja. Under de senaste åren har de klassiska norska lusekoftorna fått ett rejält uppsving, och trots att plagget har många år på nacken fortsätter det att dyka upp på modebloggar. Att köpa nyproducerade lusekoftor kan kosta rejält, men om man letar i vintageaffärer och på bakluckeloppisar går det att hitta koftor för betydligt snällare priser.

Ett vanligt inslag under jul och vinterhelgerna är långa promenader, korvgrillning och julgransletande i naturen, och då är det naturligtvis viktigt att klä sig rätt för att inte frysa. En tät och varm vinterjacka är ett måste, och om man vet att man ska pulsa mycket genom snön kan det vara värt att investera i ett par fina termobyxor också. Raggsockar, toppluva och fodrade vantar är också givna för att julutflykterna ska bli perfekta.

Viktigast av allt är att ha kläder som man trivs i, vare sig det är en nyköpt klänning eller en gammal favorittröja – julen är först och främst till för att koppla av och trivas tillsammans med familj och vänner. ke