Home ShoppingFå kläder att sitta rätt

Få kläder att sitta rätt

Kläder med absolut perfekt passform är svårt att hitta om man inte får dom skräddarsydda efter ens egna mått. Att se plagg sitta bra på andra, men inte alls fungera på en själv kan kännas jobbigt för vem som helst.

happy woman fashion outdoor

Har man lite kroppskännedom underlättar själva klädprövningen en hel del. Då är chansen mindre att man provar plagg som man egentligen vet inte passar ens egna kroppstyp. Något som de flesta kvinnor råkat ut för är illasittande BH:ar. Detta är inte så svårt att åtgärda om man har ett måttband till hands och en måttguide.

Att ta mått på kroppen hjälper dig att hitta plagg som sitter bra i vidd och längd. Din kroppsform har inget att göra med om du är rund eller tunn, alla har vi oavsett en form att utgå ifrån. Breda eller smala axlar, definierad eller odefinierad midja, det finns tips och tricks för hur alla typer ska klä sig för att se så bra ut som möjligt.

Har du till exempel smala axlar med en bredare höft, så vill du skapa balans genom att fokusera på den smalare delen. Detaljer som drar blicken till överdelen är en bra strävan liksom breda kragar och vida ringningar som ger en illusion av vidd.